Werken in een klantcontactcenter

KCC

Wat doe je als medewerker klant contact?

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de klant en beantwoord tal van vragen. Naast telefonisch contact kun je ook via mail, chat of andere kanalen contact hebben met verschillende klanten. Verder zorg je voor een goede administratieve afhandeling van iedere vraag die binnenkomt.

Wat moet je kunnen als medewerker klant contact?

Je bent servicegericht en kan je goed in de klant verplaatsen. Dat is erg belangrijk voor een klantadviseur. Je bent een echte multitasker, flexibel en kunt goed met druk omgaan. Het is belangrijk dat je goed met computers om kunt gaan en dat je nieuwe programma’s snel eigen maakt.

klantservice

Bekijk de uitzending!

Op woensdag 20 januari was er een online voorlichting over het werken als klantadviseur. Tijdens deze voorlichting waren VodafoneZiggo en YoungCapital vertegenwoordigd. Klik op de afbeelding om de online voorlichting KCC terug te kijken.

KCC januari 2021

Misschien ook interessant

Datum: 27-01-2021

Elektro- of installatiemonteur

Gewild en schaars: de beroepen elektro- en installatiemonteur zijn al een tijdje de meest kansrijke beroepen in ons land. Het zijn uitdagende beroepen met veel afwisseling en zelfstandigheid.

Datum: 19-01-2021

Werken in een klantcontactcenter

Ontdek de veelzijdigheid van het beroep klantadviseur! Tijdens deze online voorlichting leer je alles over het werken in een klantcontactcentrum.

© Kansrijk Beroep 2021
Ontwikkeld door Convident