Werken als monteur zonnepanelen

Monteur zonnepanelen

Wat doe je als monteur zonnepanelen?

Samen met je team monteer je zonnepanelen op bedrijfsdaken en zonneparken. Je begint met het plaatsen van een frame op een dak of op het land. Dat moet met grote precisie. Daarop schroef je de panelen en sluit je de kabels aan. Na de montage check je of alles werkt en netjes is achtergelaten.

Wat moet je kunnen als monteur zonnepanelen?

Technisch inzicht, handigheid en kunnen genieten van het werk dat je hebt opgeleverd, zijn belangrijk. Je werkt vaak op hoogte en op schuine oppervlakken. De veiligheid van jezelf en van je collega’s verlies je nooit uit het oog. Het bezit van een rijbewijs is een vereiste als je voor dit beroep kiest.

Waar ga je werken als monteur zonnepanelen?

De locaties zijn bedrijfsterreinen en landbouwgebieden in de noordelijke provincies. Het kan voorkomen dat je in andere delen van ons land werkt. Incidenteel overnacht je in een pension of hotel.

Monteur zonnepanelen

Bekijk de uitzending!

Op 17 februari was er een voorlichting over het beroep monteur zonnepanelen. Om een idee te krijgen over dit mooie beroep kan je de uitzending terug kijken. Klik op onderstaande afbeelding om de uitzending te bekijken!

Monteur zonnepanelen

Dit vind je misschien ook interessant!

Datum: 17-02-2021

Monteur zonnepanelen

Zoek je werk waar je energie van krijgt? Word monteur zonnepanelen! De vraag naar deze vakkrachten neem toe, omdat steeds meer daken worden voorzien van zonnepanelen.

Datum: 22-02-2021

Isolatiemonteur

Voor een isolatiemonteur zijn het drukke tijden, want overal in het noorden worden technische installaties geïsoleerd. Ben je handig en zoek je een baan met een duurzame toekomst? Wordt...

© Kansrijk Beroep 2023
Ontwikkeld door Convident