Werken als elektro- of installatiemonteur

Elektrotechniek
Installatietechniek

Wat doe je als installatiemonteur?

Als installatiemonteur ben je bezig met het vervangen, repareren, onderhouden en controleren van verschillende soorten installaties. Bijvoorbeeld  installaties voor gas, centrale verwarming en water. Maar ook van airco’s en warmte-terugwin-installaties. Je werkt bij een storingsdienst of onderhoudsafdeling.

Wat doe je als elektromonteur?

Als elektromonteur ben je gespecialiseerd in het installeren, onderhouden, repareren of testen van verschillende elektrotechnische installaties. Zo kan je werken in schakelkasten, transformatoren of aan machines. Meestal is het werk ingewikkelder dan als installatiemonteur.

Wat moet je kunnen als elektro- of installatiemonteur?

Je hebt genoeg vakkennis om zelf elke keer de juiste beslissing te nemen.  Je kunt veilig en zelfstandig werken. Je bent klantvriendelijk en beschikt over technisch inzicht. Het bezit van een rijbewijs is vaak een groot voordeel.

Installatie elektro

Bekijk de uitzending!

Op woensdag 27 januari was er een uitzending over de beroepen elektro- en installatiemonteur. Deze uitzending kan je terug kijken door op onderstaande afbeelding te klikken.

Elektro- en installatietechniek 27 januari 2021

Misschien ook interessant!

Datum: 27-01-2021

Elektro- of installatiemonteur

Gewild en schaars: de beroepen elektro- en installatiemonteur zijn al een tijdje de meest kansrijke beroepen in ons land. Het zijn uitdagende beroepen met veel afwisseling en zelfstandigheid.

Datum: 22-02-2021

Isolatiemonteur

Voor een isolatiemonteur zijn het drukke tijden, want overal in het noorden worden technische installaties geïsoleerd. Ben je handig en zoek je een baan met een duurzame toekomst? Wordt...

© Kansrijk Beroep 2022
Ontwikkeld door Convident